fbpx
0

Korpa

hygiene system novosti

Budite u toku

novosti koje smo pripremili za Vas


Učinite svoj deo za životnu sredinu dok istovremeno smanjujete troškove i poboljšavate imidž vašeg brenda uz ove održive pristupe.

Kako vršimo sve veći pritisak na resurse naše planete, od vitalnog je značaja da svaki pojedinac i preduzeće preduzme korake ka što većoj održivosti.
Kada je reč o perionicama, nove tehnologije nam mogu pomoći da osiguramo da su aparati koje koristimo što efikasniji, ali isto tako moramo usvojiti održive navike u pranju veša. Evo četiri održiva saveta za komercijalne perionice kako biste učinili vaše poslovanje efikasnijim, održivijim, i čak uštedeli novac u procesu.


1. Unapredite vaše mašine

Istraživanja su pokazala da tipične komercijalne mašine za pranje koriste do 120 litara vode. Sa ovakvom potrošnjom vode i energije za rad mašina, suočavate se sa ogromnim troškovima za svaku mašinu. Kako rešiti ovaj problem? Unapređenjem vaše opreme na održiviji model.
Energetski efikasna mašina ne samo da pomaže životnoj sredini i štedi energiju, već vam takođe štedi novac. Komercijalne veš mašine Electrolux Professional Line 6000 su dizajnirane za što manju potrošnju vode, energije i deterdženta, čime štedite do 40% vode i energije, i 25% deterdženta. Mašine Line 6000 imaju Intelligent Dosing funkciju, koja dodaje tačnu količinu deterdženta u odnosu na težinu punjenja. Pomoću Integrated Saving funkcije, težina punjenja se prikazuje na ekranu i nivo vode se prilagođava. Tehnologija Power Balance u mašinama Line 6000 visokog broja obrtaja poboljšava izdvajanje vode u stvarnom vremenu, čime se osigurava što manja zadržavanje vode za svako punjenje. Ovo je veoma efikasno za brz i ekonomičan proces sušenja.


2. Koristite ekološki prihvatljive deterdžente

Konvencionalni deterdženti za veš mogu biti napravljeni od sastojaka na bazi nafte, boja, sintetičkih mirisa i drugih hemikalija koje ne razgrađuju se i mogu zagađivati vode i ekosisteme naše planete. Neki čak mogu biti štetni po zdravlje ljudi. S druge strane, ekološki prihvatljivi deterdženti se mogu razgraditi ostavljajući malo ili nimalo tragova. Sastojci ovih održivih deterdženata neće narušiti prirodna staništa niti štetiti životnoj sredini.Sastojci su obično prirodni ili dobijeni iz prirodnih sastojaka koji su bezbedni za okolinu i ljude. Deterdženti se obično pakiraju u održivu ambalažu ili su napravljeni od recikliranog materijala poput kartona, čime se smanjuje zagađenje planete. Ekološki prihvatljivi deterdženti, kao što su oni koje nudi Electrolux Professional, jednako su efikasni kao i konvencionalni deterdženti. Evo kratkog pregleda njihovih prednosti:

  • Sastojci se razgrađuju i ne štete vodotocima i ekosistemu
  • Hipoalergeni su i blagi prema vašoj koži, s manjom šansom za izazivanje iritacija
  • Jednako efikasni, ako ne i efikasniji od konvencionalnih deterdženata za veš
  • Koncentrovana moć čišćenja, što znači da koristite manje proizvoda po pranju
  • Održivi deterdženti dobro funkcionišu i pri nižim temperaturama, gde su prirodni enzimi najefikasniji, pomažući vam da štedite na troškovima energije.


3. Odaberite održivo pakovanje

  • Nakon pranja i sušenja vaših predmeta, umesto plastičnog pakovanja, odaberite ekološki prihvatljivo pakovanje. Mnoge perionice stavljaju predmete u plastičnu foliju, ali postoje načini da ovu praksu učinimo održivijom.
  • Podstaknite program za upotrebu torbi za višestruku upotrebu.
  • Zamolite klijente da koriste svoje torbe da bi poneli svoj veš kući
  • Koristite održivo pakovanje napravljeno od održivog materijala koji se lako može reciklirati.


Održivo pakovanje je materijal koji je razvijen i koristi se kako bi se osiguralo minimalno ekološko opterećenje na planetu i ne doprinosi iscrpljenju prirodnih resursa Zemlje. Održivo pakovanje često koristi obnovljivu energiju ili inovativne materijale kako bi stvorilo manji uticaj na planetu i ne sadrži štetne sastojke. Obično se lako može reciklirati ili razgraditi kako ne bi doprinelo zagađenju.


4. Pratite potrošnju energije

Da biste stekli predstavu o tpme koliko energije trošite i koliko je vaše perionica održiva, počnite pratiti količinu hemikalija, vode i energije koju koristite svakodnevno, svake nedelje i svakog meseca.

Naše komercijalne veš mašine opremljene su softverom koji vam pomaže pratiti ove metrike, pružajući vam pregled potrošnje vode i energije, težine tereta i još mnogo toga.

Zapamtite gde trošite najviše energije i kako možete poboljšati situaciju. Na osnovu rezultata, osmislite plan smanjenja potrošnje energije uz istovremeno poboljšanje efikasnosti.

Svi mi možemo doprineti očuvanju naših poslovnih objekata održivim koliko god je to moguće. Unapređujući efikasnost i primenjujući održive prakse pranja veša, možemo imati koristi kako za našu planetu, tako i za naš posao.

Za dodatnu pomoć u uvođenju održivih rešenja u vašu perionicu, obratite se našem timu stručnjaka. Uz prave alate i pristup, zajedno možemo graditi održivu budućnost za sve.

Tagovi

Poslednje iz rubrike

Asortiman

Osvojite vaučer u vrednosti od 5000,oo RSD * za kupovinu naših proizvoda
captcha