fbpx
0

Korpa

hygiene system novosti

Budite u toku

novosti koje smo pripremili za Vas
Danas je Essity objavio polugodišnji izveštaj za 2023. godinu. Kompanija je ostvarila dobre rezultate u drugom kvartalu sa nastavkom visokog rasta prodaje i većim maržama.

“Nastavljamo sa sprovođenjem plana kako bismo postigli cilj povrata na angažovani kapital od preko 17% do 2025. godine. Essity je sada potpuno napustio rusko tržište, a strateški pregled vlasništva u brendu Vinda i smanjenje udela u evropskom tržištu potrošačkih papirnih maramica se odvija prema planu", izjavio je Magnus Groth, predsednik kompanije Essity.

Povećanje prodaje i veća dobit
Tokom drugog kvartala, neto prodaja je porasla za 15,8%, a rast prodaje, uključujući organski rast i akvizicije, iznosio je 8,7%. Cene prodaje su bile veće, a miks proizvoda bolji. Niži obim prodaje je uglavnom rezultat naše usredsređenosti na poboljšanje marže, što je rezultiralo napuštanjem određenih obima sa nezadovoljavajućom profitabilnošću. Prilagođeni EBITA je povećan za 49%, a marža prilagođenog EBITA za 2,4 procentna poena, dostižući 10,7%. Marža je pozitivno uticala na veće prodajne cene, bolji miks i uštede troškova. Dobit po akciji je porasla na 3,53 SEK.

Essity je napustio Rusiju
Od početka rata Rusije protiv Ukrajine, potpuno smo se fokusirali na napuštanje Rusije. Rad na tome je započeo u aprilu 2022. godine, a sada je završen.

Strateški pregled
Tokom kvartala je započet strateški pregled našeg vlasništva u azijskoj higijenskoj kompaniji Vinda i evropskom tržištu potrošačkih papirnih maramica sa ciljem smanjenja udela papirnih maramica u ukupnoj prodaji kompanije. Proces se odvija prema planu i istražuju se različite opcije koje mogu rezultirati prodajama, iako još uvek nisu donete takve odluke. Isključujući ove poslove, organski rast prodaje Essity-ja bi iznosio 8,0%, a marža prilagođenog EBITA 12,5% tokom drugog kvartala 2023. godine.

Održive inovacije za unapređenje blagostanja
Tokom kvartala su lansirane inovacije u svim poslovnim oblastima koje jačaju našu ponudu za kupce i potrošače i smanjuju naš uticaj na životnu sredinu. Naše dve vodeće marke, Tork i Libresse, lansirale su Tork Period Care dispenser, koji nudi ženske higijenske proizvode u javnim toaletima. Nastavljamo sa izgradnjom naše globalno vodeće pozicije u odevnoj industriji koja ne propušta i proširili smo svoju ponudu u Latinskoj Americi sa višekratnim ulošcima pod brendovima Saba i Nosotras. Naš rad na održivosti je bio prepoznat kada nam je EcoVadis ponovo dodelio platinastu medalju.

Napredak ka našem cilju povrata
Prilagođeni povrat na angažovani kapital je porastao na 13,2%. Radimo na usmeren način - kroz inovacije, ponude za kupce koje generišu vrednost, jake brendove, poboljšanja efikasnosti i održivi, profitabilan rast - kako bismo postigli cilj prilagođenog povrata na angažovani kapital od preko 17% do 2025. godine.

Hygiene Systems d.o.o. je ovlašćeni distributer Tork brenda od kompanije Essity i u svojoj ponudi imamo celokupnu paletu proizvoda brenda Tork. Ponudu možete videti ovde.

essity brandovi

Tagovi

Poslednje iz rubrike

Asortiman

Osvojite vaučer u vrednosti od 5000,oo RSD * za kupovinu naših proizvoda
captcha