fbpx
0

Korpa

hygiene system novosti

Budite u toku

novosti koje smo pripremili za Vas


Klimatske promene su danas toliko veliki i ozbiljan problem da je, osim inicijativa u oblasti ekološke održivosti, neophodno da kompanije u praksi primene poslovne strategije cirkularne ekonomije. Kompanija Essity i njen globalni brend Tork® primenjuju koncept životnog ciklusa proizvoda u cilju smanjenja uticaja na životnu sredinu, počev od sirovina pa sve do kraja životnog ciklusa.

Cilj kompanije Essity su neto nulte emisije.

Kompanija Essity ima ambiciozni cilj da svede na nulu neto emisije ugljenika do 2050. godine. Pošto je već dugo i iskreno posvećena održivosti, a poseduje veliko stručno znanje, kompanija Essity je izabrala da bude lider promena u ovoj industriji. Ona već dugo i aktivno radi na smanjenju emisija ugljendioksida i smanjila je svoj uticaj na životnu sredinu, a jedan od pristupa koji koristi je procena životnog ciklusa proizvoda. Tork® kao jedan od brendova kompanije Essity primenjuje ovaj pristup u svakodnevnom radu i poslovanju s proizvodima i uslugama još od svog osnivanja 1968. godine.

Koncept životnog ciklusa proizvoda u odnosu na životnu sredinu

Održivost i higijena su neodvojivo povezani ako želimo da pomognemo klijentima da poboljšaju radni učinak i da, istovremeno, na minimum smanje uticaj na ljude i planetu. Kako bismo smanjili uticaj na životnu sredinu, kompanija Essity koristi koncept životnog ciklusa proizvoda, a ovaj pristup im omogućava da maksimalno unaprede higijenu i istovremeno smanje ugljenični otisak na minimum. Počev od materijala i ambalaže gde se koristi sveža, nekorišćena celulozna vlakna koja imaju sertifikat FSC® (savet za odgovorno upravljanje šumama) ili PEFC™, 90% Tork ambalaže se proizvodi od materijala iz obnovljivih izvora, kao što su papir i karton. Proizvodnja Tork proizvoda obeležena je revolucionarnim tehnologijama poput upotrebe zelenog hidrogena i održivog biogasa. Takođe, zahvaljujući karakterističnom dizajnu, kod pojedinih sistema Tork dozatora i dopuna potrošnja je smanjena i do 40%, a Tork PaperCircle® je vodeći svetski sistem za recikliranje iskorišćenih papirnih ubrusa.

Tork ugljenično neutralni dozatori

Tork dozatori su naširoko poznati po tome što doprinose pravilnom održavanju higijene, kao i po svojoj inovativnoj funkcionalnosti, izdržljivosti i sertifikatu za laku upotrebu. Počev od maja 2023. godine, Tork u ponudi za Evropu (izuzimajući Francusku) ima 27 dozatora koji su ugljenično neutralni. Emisije ugljen-dioksida smanjene su i kompenzovane u celom životnom ciklusu – od sirovina do kraja životnog ciklusa. Emisije ugljen-dioksida su već smanjene jer se u proizvodnji dozatora koristi električna energija iz sertifikovanih i obnovljivih izvora, dok se preostale emisije nadomešćuju kroz verifikovane klimatske projekte.

tork cnd2

Tagovi

Poslednje iz rubrike

Asortiman

Osvojite vaučer u vrednosti od 5000,oo RSD * za kupovinu naših proizvoda
captcha