fbpx
0

Korpa

 x 

Vaša korpa je trenutno prazna.

Otpočnite kupovinu
hygiene system novosti

Budite u toku

novosti koje smo pripremili za Vas


Kada je reč o pranju veša, ponekad se čini kao da dešifrujemo tajni jezik. Simboli za pranje, te male slikovne oznake koje se nalaze na etiketama odeće, kriju ključne informacije o pravilnom načinu održavanja vaših odevnih predmeta. Razumevanje ovih simbola je od presudne važnosti kako biste osigurali da se vaša odeća pere, suši i pegla na pravi način, čime produžavate njihov vek trajanja i održavate njihovu kvalitet. U ovom članku ćemo tumačiti uobičajene simbole za pranje veša, omogućavajući vam da sa sigurnošću savladate rutinu pranja veša.


Temperatura pranja:

Posuda sa rukom: Samo ručno pranje.
Posuda sa brojem unutar nje: Označava maksimalnu temperaturu vode za pranje odevnog predmeta. Jedna tačka predstavlja 30°C, dve tačke 40°C, tri tačke 50°C, i tako dalje.


Ciklus pranja:

Simbol za normalno pranje: Odeću možete prati uobičajenim ciklusom.
Simbol za nežno pranje: Koristite program za osetljive tkanine kako biste izbegli oštećenje materijala.


Beljenje:

Trougao: Označava da li je dozvoljeno beljenje odeće ili ne. Prazan trougao znači da je dozvoljena upotreba hlora za beljenje, dok trougao sa dijagonalnim linijama ukazuje na upotrebu nehlornog belila ili potpunu zabranu korišćenja belila.


Sušenje u mašini:

Kvadrat: Predstavlja proces sušenja. Prazan kvadrat omogućava sušenje u mašini, dok kvadrat sa krugom unutar njega označava da je odeću moguće sušiti u sušilici. Ako unutar kruga postoji tačka, to ukazuje na određeni nivo temperature za sušenje.
Sušenje na štriku:
Horizontalna linija: Odevni predmet treba sušiti na štriku ili ravnoj površini za sušenje. Izbegavajte upotrebu sušilice.


Sušenje u senci:

Polukrug unutar kvadrata ili kruga: Označava da odeću treba sušiti daleko od direktnog sunčevog svetla kako bi se sprečilo izbledanje boja ili oštećenje tkanine.
Simboli za peglanje:


Temperatura peglanja:

Simbol pegle sa tačkama: Broj tačaka unutar simbola pegle označava maksimalnu temperaturu peglanja. Jedna tačka odgovara niskoj temperaturi, dve tačke srednjoj temperaturi, a tri tačke visokoj temperaturi.
Ograničenja peglanja:
Simbol pegle sa prekriženom linijom: Odeću nije dozvoljeno peglati ili je potrebna posebna nega, kao što je samo peglanje sa parom ili peglanje bez pritiska.
Dodatni simboli:


Hemijsko čišćenje:

Krug: Ako odeća zahteva hemijsko čišćenje, slovo unutar kruga ukazuje na odgovarajuće hemikalije koje treba koristiti u profesionalnim hemijskim čistionicama.
Ručno pranje:
Ruka u posudi: Ovaj simbol označava da se odeća treba nežno prati ručno, koristeći blagi deterdžent i hladnu vodu.

Razumevanjem i tumačenjem simbola za pranje veša stičete kontrolu nad negom i održavanjem vaše odeće. Pravilno praćenje ovih simbola osigurava da vaši omiljeni odevni predmeti zadrže svoj oblik, boju i dugotrajnost. Obratite se ovom praktičnom vodiču svaki put kada se susretnete sa nepoznatim simbolima za pranje veša kako biste sigurno obavili rutinu pranja veša i održali garderober svežim i pravilno negovanim.

Zato, sledeći put kada se suočite sa hrpom veša i nizom simbola, zapamtite da držite ključ za otključavanje njihovih tajni za savršeno čistu odeću!

Hygiene Systems je ovlašćeni distributer brendova Electrolux Professional, Tana professional, Kiehl i Diversey. Ponudu ovih proizvoda možete videti na našem online shop-u, ili možete kontaktirati naš prodajni tim kako bi pronašli savršeno rešenje za Vas.

Proizvodi su namenjeni profesionalnim i hotelskim perionicama veša.

electrolux simboli za pranje vesa

Tagovi

Poslednje iz rubrike

Asortiman

Osvojite vaučer u vrednosti od 5000,oo RSD * za kupovinu naših proizvoda
captcha