fbpx
0

Korpa

hygiene system novosti

Budite u toku

novosti koje smo pripremili za Vas


Fabrike u prehrmbenoj industriji često prolaze kroz inspekcije od strane regulatornih agencija, a neusaglašenost sa higijenskim i sanitarnim propisima može rezultirati visokim kaznama. Održavanje čiste proizvodne okoline od suštinskog je značaja za poštovanje higijenskih standarda industrije i sprečavanje širenja bakterija i kontaminacije. Stoga je važno redovno čistiti i dezinfikovati opremu u fabrikama hrane kako biste zaštitili lanac snabdevanja hranom i očuvali sigurnost radnika. Da biste zadovoljili industrijske standarde, ključno je održavati čistu opremu.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da održavate opremu u vašoj fabrici u skladu sa industrijskim standardima:

  1. Dobro organizovan raspored čišćenja: Dobro organizovan raspored čišćenja ključan je za održavanje čiste i sigurne fabrike. Svi zaposleni trebalo bi da budu upoznati sa rasporedom i obučeni u pravilne tehnike čišćenja. Vodite evidenciju svih aktivnosti čišćenja kako biste osigurali da su svi delovi fabrike redovno očišćeni. Raspored će vam pomoći da pratite šta je već urađeno i šta još treba da se obavi.
  2. Korišćenje odgovarajućih sredstava za čišćenje: Oprema u fabrikama hrane predstavlja značajan investiciju, stoga je važno redovno je čistiti na odgovarajući način kako biste produžili njen vek trajanja. Važno je koristiti odgovarajuću opremu i hemijska sredstva kako biste izbegli oštećenje mašina. Pronađite opremu koji je posebno dizajniran za vrstu opreme koju čistite.

  3. Redovno vršite inspekciju i otklanjajte oštećenja: Održavanje rutinskih rasporeda održavanja pomaže u nesmetanom radu opreme u fabrici hrane. To uključuje redovnu inspekciju i čišćenje svih filtera, kaiševa i motora, kao i zamenu ulja u motorima i hidrauličkim sistemima. Održavanjem možete sprečiti da se manji problemi pretvore u ozbiljne koji bi mogli dovesti do skupih popravki ili čak potpunog zatvaranja fabrike.

  4. Dozvolite samo obučenim stručnjacima da obavljaju čišćenje: Čišćenje opreme u fabrici nije jednostavan zadatak i zahteva specifična znanja i veštine, kao i primenu odgovarajućih sigurnosnih mera. Zato je važno osigurati da samo obučeno i iskusno osoblje obavlja čišćenje opreme. Obučeni stručnjaci znaju kako bezbedno rukovati opasnostima i preduzeti potrebne mere opreza kako bi zaštitili sebe i vašu opremu.

  5. Pratite smernice: Fabrike hrane su podložne strožim higijenskim propisima. Sva oprema mora biti očuvane i bez kontaminacije. Ipak, čišćenje mašina može biti delikatan proces, pa je važno pažljivo pratiti uputstva proizvođača kako biste izbegli oštećenje. U zavisnosti od vrste mašine, postupak čišćenja može varirati.

Tork nudi menadžerima proizvodnje niz inovativnih rešenja za obradu hrane kako bi pomogli u ispunjavanju strogih industrijskih standarda upravljanja, sve uz poboljšanje produktivnosti i efikasnosti i možete ih videti na sledećem linku. Održavanje čiste i higijenske fabrike hrane od suštinskog je značaja kako bi se sprečila kontaminacija i poštovali industrijski standardi. U saradnji sa Hygiene Systems kompanijom koja se bavi distribucijom opreme i sredstava za profesionalnu higijenu možete biti sigurni da će sva vaša oprema biti u skladu sa industrijskim standardima.

Vaše rešenje za čistoću

Poslednje iz rubrike

Asortiman

Osvojite vaučer u vrednosti od 5000,oo RSD * za kupovinu naših proizvoda
captcha